Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 1. huhtikuuta 2013

Kaakkurin puutarhuri Lanzarotella: Siilikaktukset (Echinocactus grusonii)

 
Siilikaktukset (Echinocactus grusonii) ovat saaneet nimensä kreikan sanasta echinos = siili. Lanzarotella Guatizan kylän kaktuspuutarhassa (Jardin de Cactus) siilikaktuksia oli paljon. Siilikaktuksien englanninkieliset nimitykset ovat Golden Barrel Cactus, Golden Ball ja Mother-in-Law' s Custion. Suomessakin käytetään nimitystä anopinjakkara. Golden Ball on myös osuva nimi. Piikkipallot kehkuvat kultaisina askeettisessä ympäristössä.




5 kommenttia:

  1. Hienoa - uusia tuttavuuksia - Siilikaktukset.
    Mainiosti kuvasit.
    Hyvää Pääsiäisen lopetusta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Hyvää loppupääsiäistä Sinullekin!

      Poista
  2. Kauniita, kun niitä on noin monta ja hyväkuntoisia - mikäs niillä on ollessa tuossa ilmastossa. Mä joskus laahasin Kanarialta isohkon siilikaktuksen, oon saanut pidettyä sen hengissä, mutta on vähän hassun näköinen, kun on alkanut kasvaa vain yläosastaan.
    Anopinjakkaraksi mitä sitä tituleeraan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meksikostahan nämä ovat kotoisin - eivät viihdy Kanariallakaan luonnossa. - Kotona kastelen kaktuksiani aina liikaa. Tällä hetkellä ei taida olla yhtään hengissä.

      Poista
  3. Vierailimme mieheni kanssa viime syksynä myös kaktuspuutarhassa Lanzarotellä lomaillessamme ja paikka on todella tutustumisen arvoinen. Otin paljon kuvia puutarhasta ja tein myös matkasta postauksen blogiini.

    VastaaPoista