Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Kaakkurin puutarhurin Kreetan matka 2013: Eläinkohtaamisia

 Kreetalla tapaa kissoja kaikkialla. Kuvan kissa lepäilee Hanian venetsialaisessa satamassa pesusienien kaupustelijan seurana.

Moni Agia Triadan luostarin sisäpihalla oli joka paikassa kissoja viettämässä siestaa.  Tämä hieno luostari sijaitsee Akrotirin  niemellä ja on avoinna yleisölle.


Falasarnan upean rannan palveluihin kuuluu pari tavernaa. Kissat odottamassa suupaloja Falasarnassa.Kreetan villivuohi eli kri-kri on Euroopan harvinaisimpia nisäkkäitä. Kierimme pikkulaivalla Theodoroun saaren (Plataniaksen edustalla), joka on pyhitetty vain kri-krille. Saarella on vain yksi asukas, joka pitää huolta siitä että tunkeilijat eivät pääse maihin. Kuvassa Theodoroun saari, ylhäällä ja alhaalla kri-kri.


 Vuohia tapaa runsaasti vuoristoalueilla. Nämä vuohet kohtasimme matkalla Moni Guvernetun luostariin Akrotiirin niemelle. Tässä syrjäisessä luostarissa asuu vain kolme munkkia, jotka olivat lukinneet luostarin oven siestan ajaksi. Helteessä emme jaksaneet jäädä odottamaan siestan päättymistä. Seurustelimme sen sijaan uteliaitten vuohien kanssa.


Kreetalla syödään paljon lampaanlihaa. Kuvasin lammaskatraan ja siitä eksyneen määkijän matkalla Lappan historialliseen kylään.

Kalives on ihana ja rauhallinen pieni kylä Haniasta itään Soudan lahden rannalla. Hanhet viihtyvät Kalivesin kylän halki virtaavassa joessa.

Jälleem ajoimme Kournas-järvelle poluveneilemään ja bongaamaan lintuja ja kilpikonnia. Yläkuvassa kuningaskalastaja, alla nokikana ja kilpikonna.


 Kilpikonnat olivat haastellisia kuvattavia. Tässä hengittämään noussut kilpikonna.


Kreetalla melkein jokaisella liikkeen omistajalla on koira mukanaan työpaikalla. Kuvan koira lepäilee kalebassien varjossa viiniviljelijän maatilallaVouvesin kylässä.

Plataniaksen satamasta käsin teimme ratken merelle. Sukeltaja toi näytille mustekalan ja punaisen meritähden.

Haniassa ajelimme lasipohjaveneellä. Näimme vilahduksen kalaparvista.


Mehiläispesiä Akrotirin niemellä.


Joutsenkyltti ohjasi meidät Lake Agialle, jonne emme alunperin olleet edes menossa. Hieno paikka oli. Järvi oli täynnä vesilintuja ja tavernan puisto kerrassaan upea.

4 kommenttia:

  1. Kiva postaus. Totta on, että kulkukissoja Kreetalla riittää ja ovat läsnä monissa rannan tavernoissa. Hienot vuohikuvat.

    VastaaPoista
  2. Oi ihana Kreeta ja ihanat kissat!!! Kiitos kivoista kuvista :)

    VastaaPoista