Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Taikaluuta tekee kesää

 
 
 
Kirpputorilta jokunen vuosi sitten löytynyt taikaluuta on osoittaunut oivalliseksi työkaluksi kivikkoryhmän kevätsiivouksessa. Tuivion lehdet ja kauniit sammaleet puhdistuvat sillä kätevästi lehdistä ja havunneulasista. Luudalla pääsee myös hankaliin paikkoihin. Tänään 8.5. pääsin ensimmäistä kertaa pihatöihin. Kattolumia on pihalla edelleenkin runsaasti, paikoin metrisä kinoksia ja takapiha on lilluu veden peitossa. Mutta tulppaanit, narsissit ja ukkolaukat nousevat ja muutakin elämää on näkyvissä...

 
...himalantyräkki levittelee lonkeroitaan omituisiin paikkoihin...

 
...kuolanpionien pensselit avautuvat aivan kohta...

 
...idänunikkot valmistautuvat näytökseen...

 
...ja pikkuherukka ehtii aina ensimmäiseksi.
 

6 kommenttia:

 1. Hyvää vauhtiahan sielläkin pohjoisessa kevät etenee! Minulla pionit ovat noin kymmensenttisiä ja nythän ne alkavatkin tästä eteenpäin kasvaa huiman nopeasti!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhden lämpimähkön (+ 8 astetta) päivän aikana ehtii tapahtua vaikka mitä. Narssit ja tulppaanit ovat kasvaneet melkein sentin aamusta. Saapas nähdä mitä ilta tuo tullessaan :)

   Poista
 2. Otatte sitten etelää kiinni vauhdilla :) Taikaluuta kuulostaa mainiolta välineeltä puhdistushommiin ! Ovatko idänunikotkin jo noin isoja... onkohan ollenkaan hengissä viime vuonna hankkimani, kun tuollaisia alkuja ei näy. Ja eikun luutimaan ! Hyvää alkavaa puutarhakautta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä idänunikot ovat jo muutaman vuoden vanhoja. Laitoin ne aikanaa kasvamaan Mari Mörön siemenistä. Kyllä luudalla ja haravalla on vielä paljon töitä. Mukavia puutarhahetkiä sinullekin!

   Poista
 3. Hyvässä vauhdissahan sielä kasvit jo on. Taikaluuta kuulostaa hyvältä vinkiltä:-) meillä on ollut pihan mylläys vauhdissa ja tässä vaiheessa ei nouse mitään maasta. Odotan että pääsen tekemään kukkapenkkejä ja pihaa muutenkin. Toivotaan hyviä kelejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä eivät kelit aikanaan täällä kovin hyviltä näytä, mutta ainahan se kesä keikkuen tulevi :)

   Poista