Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 14. heinäkuuta 2011

Akileijoja ja pihaviritelmiä


Japaninakileija (Aquilegia flabellata) kukkii Kaakkkurissa aina akileijoista ensimmäisenä. Nyt, heinäkuun puolivälissä, se on jo lopettanut kukintansa. Japaninakileija on matalakasvuinen ja tuntuu viihtyvän hyvin Kaakkurivuoristossa kivikkokasvien joukossa.


Jaloakileija ´Crimson Star`


Jaloakileija ´Heavenly Blue´


Lehtoakileija (Aquilegia vulgaris) kuuluu pihan vakiokasvustoon. Se on levinnyt sinne sun tänne ja tuntuu viihtyvän joka paikassa. Crimson Star ja Heavenly Blue ovat kaunistaneet pihaamme jo muutaman vuoden. Mantovaaran puutarhurilta olen saanut lapinakileijan (sini-keltainen kukka) siemeniä, mutta vielä en ole nähnyt sitä Kaakkurissa kukkivana.


Näkymä katulta etupihalta takapihan vehreyteen. Pergolassa köynnöstävät keijunmekot ja mustasilmäsusannat. Hirvensarvisaniainen ja nuokkupapinkaura ovat päässeet kesäksi ulos.


Takapihalta johtaa siltä ojan yli metsään. Metsänporttia köynnöstää humala. Kotkansiipisaniainen toimii siltavahtina.


Viime talvena kasvihuoneemme hajosi lumen painosta. Aluksi huolimattomuuteni harmitti, mutta ilman kasvihuonetta olen saanut elää vapaammin. Kasvihuoneen paikalla on nyt penkeissä yrtteja ja kesäkukkia sikinsokin.


Tämän kesän tuotantoa on kolme heinänseiväsviritelmää. Kuvan tynnyriin on istutettu köynnöstä, joiden nimi pääsi ostajalta unohtumaan. Ei ole vielä tietoa onko kyseessä monivuotinen köynnös vaiko pelkkä yhden kesän ilo. Nimeä etsitään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti