Eilen teimme mökkirannassa kavereitten kanssa rosvopaistia. Kaivoimme kuopan hiekkaiseen maahan ja vuorasimme kuopan liuskekivillä. Sen jälkeen sytytettiin nuotio kivien päälle. Nuotio sai hiillostua useamman tunnin.
Lihana oli lammasta, joka maustettiin valkosipulilla, suolalla ja rosmariinilla. Ja oli siinä varmaan muutakin. Lampaanviulu käärittiin folioon ja toiseen folioon laitettiin sipuleita, perunoita ja porkkanoita.
Nuotion hiillokset kasattiin kuopan reunalle. Kanaverkkon kietaistut foliokääröt laskettiin kuumille kiville ja niiden päälle lapioitiin hiekkaa ja reunalle kasatut hiilet. Hiilloksen päälle tehtiin vielä nuotio. Rosvopaistin kypsymiseen on varattava aikaa 1,5 tuntia per kilo.
Rakennelman päällä kypsyivät vielä lähimetsästä poimitut herkkutatit. Tuoksut ja maut olivat mahtavia.
Rosvopaistia nautimme kodassa kynttilän valossa. Olipa mukava ja tunnelmallinen ilta.
Herkullisista kuvista herkullinen tuoksu tavoitti katsojan. Kiitos rosvopaistiohjeesta!
VastaaPoistaKiitos kommentistasi! Herkullisia ruokahetkiä!
Poista