Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 8. toukokuuta 2014

Kukkatuliaisia Kyprokselta


Kesä tulee Lapin Taikamaahan tänä vuonna todella hitaasti. Viikon loma Kyproksella tuli nyt tarpeeseen. Tässä muutamia kukkatuliaisia Kyproksen keväästä, joka on matkailun kannalta parasta aikaa. Kaikkialla kukkii ja lämpötila on yleensä pohjoismaalaiselle sopiva (23-25).  Ylhäällä kukkii hibiskus ja alhaalla hisbiskus kera oleanterin.


Oleanteri

Ihmeköynnös eli bougainvillea ylhäällä ja alhaallaSinivalkokukkainen Limonium sinuatum eli wavyleaf sea-lavendel kukki joka paikassa valtavina mattoina. Suomenkielistä nimeä en tiedä, mutta joku laventeli tämä on. Ja kaktukset kukkivat myös...


Tämän kukkivan puun nimeä en tiedä. Voiko joku auttaa?

Unikkoja ja laventeleja meren rannalla

Istutuksia Muse -ravintolan terassilla Ylä-Pafoksessa

Kukkia kuninkaiden haudoilla

 Pafosoksen puutarhamyymälä

Viinitila matkalla Troodosvuoristoon. Ruusut olivat suuria ja komeita.

Tämänkään puun nimeä en tiedä.

 Sisilisko ja peltokierto (Convolvolus arvensis)

Ja taas tuntematon pensas ...

4 kommenttia:

 1. Tutunnäköisiä kasveja! Keltapalloinen puu voisi olla akaasia. Kukkivassa puussa näkyy samanlaisia "karaatteja" kuin johanneksenleipäpuussa, mutta se kukkii vissiin vasta syksyllä. Noitakin punatupsupensaita olen nähnyt ja itsekin miettinyt, mitä ne ovat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei ole johanneksenleipäpuu, enkä akaasiastakaan ole ihan varma. Täytyy jatkaa nimeämisoperaatiota täällä lumisateen keskellä :)

   Poista
 2. Kiitos ihanista kukkaterveisistä! Kesän lämpöä ja värejä hehkuvat kuvat piristävät somasti lumikasojen hajoittelijaa, uutta luntakin sataa parhaillaan. Kesäunelmia... pppsodis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumikasoja ei meillä ihan hirveästi enää ole, mutta rakeita tulee taas. Ensi viikolle on luvattu lämpenevää,

   Poista