Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 19. elokuuta 2013

Kaakkurin puutarhurin Pykeijan matka. Osa 1: Kuvia Pykeijasta vuonon suuntaan.

Pykeijan kylässä asuu n. 250 asukasta, joista noin puolet puhuu suomea. Pykeijaan muutti katovuosina paljon suomalaisia ja suomenkieltä vaalitaan siellä edelleen.
 
 
Vietimme Pykeijassa (Bugöynes) kaksi heinäkuista yötä 2013. Olen käynyt kylässä monesti aikaisemminkin, mutta vasta nyt oli aikaa yöpyä ja tutustua kauniiseen Varanginvuonon rannalla sijaitsevaan kalastajakylään paremmin. Asuimme aivan meren äärellä Elsa Ingilä Haldorsenin asunnon alakertahuoneistossa. Olisin voinut istua rannalla päivästä toiseen ja seurata valon vaihtumista. Aurinkoisena kesäpäivänä maisema muistuttaa Välimeren hiekkarantoja. olen koonnut tähän muutamia merikuvia, joita otin rannalla istuskellessa ja Pykeijan ympäristössä kävellessäni. Myöhemmin teen omat sivut  Pykeijan kasveista ja eläimistä. Palaan Pykeijaan uudelleen syyskuun alkupuolella. Miltähän meri silloin näyttää?

Pykeija läheiseltä kalliolta kuvattuna

Meduusalautta oli ajatunut rantaan

Elsan pihan valaisin

Aamulla

Illalla

Aamulla

Saksalaiset säästivät Pykeijan kylän. Kuvassa Pykeijan saari, jossa saksalaisilla oli patteristo. Komentaja Falckia on kiittäminen kylän säilymisestä. Se oli vastapalvelus pykeijalaisten avusta.

Jäämeri aamuauringossa4 kommenttia:

 1. Upea jäämeri ja muutkin kuvat aivan mahtavia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Jäämeri on aivan mahtava. Sinne on pakko palata aina uudestaan ja uudestaan...

   Poista
 2. Ompas upeita kuvia ja hienon näköinen paikka kerrassaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Huomasin kommenttisisi vasta nyt. Pykeijassa kannattaa ehdottomasti käydä.

   Poista