Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Myyräntöitä ja muita ihmeitä


Kesä tuli Kaakkurin puutarhaan kahdessa päivässä. Vielä torstaiaamuna 17.5.2012 takapiha oli paksun lumen peitossa. Tänään sunnuntaina 20.5. lunta on enää kapeana saarekkeena ikkunan alla. Lumen alta paljastuu kaikenlaista ihmeellistä. Myyrät ovat järjestelleet uusiksi tulppaani-istutuksiani. Muutama tulppaani nousee nyt keskelle nurmikkoa. Näinkin voi siis tulppaaneja istuttaa.


Pikon tuliaisiksi vuosia sitten tuomat kirjokevättähdet (vårstjärna) kukkivat aina ensimmäisinä ja leviävät pensaiden juurella. Kirjokevättähden tieteellinen nimi on chionodoxa forbesii, se on kotoisin Turkin eteläosista.  


Maaritilta saimme viime kesänä idean uudenlaisesta linnunpöntöstä. Tämä funkispönttö tilattiin netistä. Kirjosieppopariskunta on ottanut sen haltuunsa ja pesän rakennuspuuhat ovat täydessä käynnissä. Pystyn seuraamaan lintuperheen touhuja suoraan olohuoneen sohvalta.


Siperiankärhössä on jo silmut, samoin alppikärhössä. Nyt jännitän jalokärhöjä. Istutin niitä ensimmäisen kerran viime kesänä.


Idänsinililjat eli scillat leviävät mukavasti


Himalantyräkki valtaa alaa

1 kommentti:

  1. Sykähdyttävää kesän tuloa ja valoa!
    Mantovaarassa lumipeite katosi myös viime viikonlopun aikana. Muutama kasa ja varjoisa ojanpohja on vielä talvisissa oloissaan.
    Iloa suurta tuottavat talviuniltaan heräävät perennat. Akilleijat, vuohenjuuret, ukonhatut, nauhukset kurottautuvat mullan alta valoon. Ja täälläkin on siperian kärhössä silmin havaittavat silmut. Lämpöä ja leppeitä sadekuuroja toivokaamme, vihreyden valtaansaattajia!

    VastaaPoista