Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 18. helmikuuta 2011

Kompostien talviuni


Kaakkurin puutarhan kaikki neljä kompostoria nukkuvat helmikuussa 2011 lähes 40 asteen pakkasessa syvää talviunta. Unessa on myös biojätekompostori, joka toimii usein vielä joulukuussa. Kuvassa lepää kolmen puutarhajätekompostorin mullantuotantolinjasto. Puutarhajätteiden ensimmäinen sijoituspaikka on vaaleapuinen kompostori. Siitä osittain kompostoitunut jäte siirretään keskimmäiseen ja siitä taas seuraavaan kompostiin, joka tuottaa joka vuosi valmista muhevaa kompostimultaa puutarhaan.- Kuvassa etualalla lapinnauhusten talventörröttäjät.

2 kommenttia:

  1. Kolmen vuoden kompostointikierto on käytössä myös Mantovaaran PPP-osastolla. Hyvin toimii. Talviaikana kompostorit jäätyvät. Keväällä intoutuvat sitten muhimaan yhtäkkiä auringonsäteiden ja yöpakkasten loppumisten myötä. Biolan-kanankakka + lämmin vesi avittaa hyvin alkuun muhitustoiminnan.

    VastaaPoista
  2. Kävinpä katsomassa huivit. Tyylikkäästi olit asetellut ja kuvannut. Pitää varmaan kaivaa omat huivit esille ja katsastaa, missä niitä voisi käyttää... tai muistella, missä niitä on jo käytetty! Varsinainen huivi-ihminen ja matkaajakin olen.

    VastaaPoista