Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Hymyhuulet - keikkaa pukkaa


 EL Posion yhdistyksen ilmaisuryhmä Hymyhuulet perustettiin marraskuussa 2014. Aloituskokoontumisessa oli läsnä 8 henkilöä ja nyt meitä on 17 aktiivia. Olemme siis yhdessä 1 v, mutta  ryhmämme yksittäiset jäsenet ovat 63 - 77 -vuotiaita. Viimeisimmät esiintymiskokemukset ovat monella koulun juhlista, mutta karaoke- ja/tai kuorolaulutaustaa löytyy melkein kaikilta. Siksi ryhmämme esityksiin kuuluu oleellisena osana musiikki. Laulamme itse ja laulatamme muita. Esiinnymme siellä minne meidät pyydetään. Vuoden 2015 aikana tulemme esiintymään ainakin 21 kertaa ja harjoituskertoja kertynee lisäksi 25. Olemme esiintyneet vanhainkodilla, Sirniön hoivakodilla, toimintakeskuksessa, muistiseminaarissa, yhdistyksen kevätkokouksessa, Posion messuilla, Muikkumarkkinoilla, Akanvalkeissa, Pudasjärven kirjastossa, Lehmirannan lomakeskuksessa Salossa, Rovaniemellä kokouksen yhteydessä, puurujuhlissa ja ties missä. Esiintymisasumme ja ohjelmistomme suunnittelemme itse. Tähän mennessä olemme esittäneet Joulukirkkoon- kuvaelmaa, Tappuraisen Onnikkaa (mukaelma Meksikon pikajunasta), Sirkus Hymyhuulia, JouluSirkusta. Tiernapoikaesitystä olemme hioneet muutaman viikon ja ensi esiiintyminen on tulevana torstaina. Tiernapoikaesityksessämme enkelit, paimenet ja itämaan viisaat avustavat tiernapoikia lauluissa ja vuorosanoissa. Ryhmämme periaatteena on, ettei mitään tarvitse osata ulkoa ja kaikki mitä tehdään on juuri niin kuin pitääkin. Jokainen esitys on erilainen, improvisoinnille jätetään runsaasti tilaa.

 Sirkus Hymyhuulet Sirniön hoivakodilla


Tiernapoikaesityksen harjoitukset


 JouluSirkuksen harjoitukset



SirkusHymyhuulet Pudasjärven kirjastossa



Tappuraisen Onnikka Valmankodilla

keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Kirintövaarassa ja Himmerkinlahdella


Maanantaina 23.11.2015 ajelin jälleen kerran Kirintövaaran huipulle. Lähellä huippua on mukava parkkipaikka, jossa tapaa usein tuttuja valokuvaajia. On mukava vaihtaa kuulumisia ja vertailla varusteita ja kameran säätöjä. Tykkylunta oli jo kertynyt runsaasti puiden rakenteisiin ja latvuksiin.





Himmerkinlahti on myös valokuvaajan paratiisi. Kitkan rannalta katsottuna luminen Kirintövaara hohtaa auringossa ja rannoille muodostuneissa jääveistokset muuttavat joka hetki muotoaan.

Maanantain jälkeen sää on lämmennyt. Tänään on jo 2 astetta lämmintä ja lisää lämpöasteita on luvassa. Saattaa olla, että Kirintävaaran tykkypuut ja Himmerkin jääveistokset ovat kohta muisto vaan.



sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Talvi on tullut Lapin Taikamaahan


Kunnon talvi on lopultakin tullut Lapin Taikamaahan. Lunta on lähes 30 senttiä. Tänään paksu pilvipeite rakoili muutaman hetken ja valaisi mukavasti maisemaa. Kirintövaarassa hiihtoladut ovat priimakunnossa, mutta järvien jäille ei vielä kannata mennä tallustelemaan.




Himmerkinlahti

sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Mökillä 4.-5.11.2015


Kävimme yöpymässä ei-sähköistetyssä mökissämme 4.-5.11.2015. Edellisviikolla satanut lumi oli poissa, mutta yöllä oli sen verran pakkasta, että mökkiranta oli saanut ohuen jääpeitteen. Nouseva aurinko maalasi jääkuviot upeilla väreillä.



Auringonnousu Kitkalla



Auringon noustessa  huomasivat tiaiset kannonnokkaan laittamani eväät. Lapintiainen lensi suoraan minua kohti ja asettui kaverinsa kanssa pipolleni lepäämään. Tällaista en ole ennen kokenut. Lapintiaisten tuttavallisuus saattoi johtua vaatetuksestani: metsästäjän pipo, metsästäjän takki, leopardilegginsit ja mustat kumisaappaat :)


sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Jäätävää


Eilen satoi jäätävää tihkua kun ajelimme Murtotunturiin kuvausreissulle. Päätie oli niin liukas, että  porotkaan eivät meinanneet pystyssä pysyä. Palojoen koskeen oli kertynyt hienoa jäätaidetta.



 Vanha porokämppä ja -aita


Tänään jää ja lumi on vain kaunis muisto. Lämpöasteita on kuusi ja tuuli aikamoinen. Suot ovat toki kauniita ilman lumipeitettäkin.