Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 30. syyskuuta 2014

Äkäsmylly ja Äkäslinkka


Ajelimme autolla 25.8.2014  Muoniossa. Huomasimme tien varressa kyltin, joka ohjasi Äkäsjoelle ja sen vanhalle myllylle. Patikointia parkkipaikalta oli 400 metriä. Mylly, joka on rakennettu 1946, on entisöinnin jälkeen yhä toimintakunnossa. Äkäsjoen pieni vesiputous, Äkäslinkka, on kaksihaarainen. Alueelle on tuotu myös muita vanhoja rakennuksia ja siellä on useita tulistelupaikkoja. Ydyllinen ja mukava retkeilykohde.






sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Joutsenia ja sorsia


Lunta satoi Lapin Taikamaassa tällä viikolla paikoin 20-40 cm. Nyt lumesta on on enää rippeet jäljellä. Laulujoutsenet ja sinisorsat nauttivat tänään kauniista syyssäästä mökkitien varressa.



torstai 25. syyskuuta 2014

Perhosorkideat ja ensilumi


Ulkona on ollut koko päivän kylmää ja tuulista. Ensilumi tuli eilen ja tänään syystuulet ovat pyyhkineet puiden oksat paljaiksi. Maassa lumi on vielä pysynyt tiukasti. Sisällä perhosorkideat jatkavat kukintaansa. Valkoinen suurikukkainen on kukkinut jo pari kuukautta. Violetti tuottaa koko ajan uusia nuppuja. Pari muutakin orkideaa odottaa kukintaansa.

keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Ensilumi tuli Taikamaahan

 Unkarinsyreeni

Ensilumi on tullut Taikamaahan. Lumisade alkoi aamuyöllä ja näyttää jatkuvan koko päivän. Tein aamulla valokuvauskierroksen pihallani. Kylläpä oli kaunista.

Humala

Siperiankärhö

Alppikärhö alkoi taas kukkia näin myöhään.

Etupihalla


Lintujen ruokintapaikalla on käynyt runsaasti järripeippoja. Mukana on ollut myös muutama talitiainen, yksi sinitiainen, kaksi harakkaa ja närhi.


Kesärenkailla ajaeltiin Himmerkinlahdelle (yllä) ja Kirintövaaraan (alla). Huomenna vaihdan talvirenkaat alle.


PPP- valokuvaaja hommissa Kirintöjärven rannassa.

tiistai 23. syyskuuta 2014

Muikkuja


Viime yönä oli pakkasta viitisen astetta. Päätimme lähteä mökille nostamaan muikkuverkot, ennen kuin tuuli yltyy. Matkan varrella pysähdyin kuvaamaan puoli seitsemän maissa järven yllä leijuvaa usvaa.


Puoli kahdeksalta suuntasimme veneen kohti auringonnousua...



... ja palasimme mökkirantaan ihan mukavan muikkusaaliin kanssa.


Muikkuja tuli noin 3 kg ja mätiäkin jonkin verran. Kädet olivat vähän kohmeessa kalojen verkoista päästelyn jälkeen.  Kotimatkalla kuvasin aamupalalla olevan joutsenperheen, jonka aikuisilla oli eilen jotakin kränää. Tänään kaikki näytti olevan hyvin. Kova tuuli puhalsi pitkin Kitkan pintaa. Huomiseksi on ennustettu runsasta lumisadetta.


maanantai 22. syyskuuta 2014

Mökillä 22.9.2014


Pakkasyön jälkeen heräsimme aurinkoiseen, mutta viileään päivään. Ajoimme mökille laittamaan verkot veteen. Ruska hehkui ja joutsenet mellastivat naapurirannassa. Ehkä joku tunkeilija oli tullut joutsenperheen reviirille. Valkoinen hirvas kuljeskeli mökkitiellä kuin maantien kuningas.









lauantai 20. syyskuuta 2014

Syksy on saapunut Taikamaahan


Kyllä nyt alkaa olla haikeutta ilmassa, vaikka luonto on kauneimmillaan. Kohta myrskytuuli pyykäisee lehdet puista ja lumi peittää maan. Joutsenet opettavat poikasiaan lentämään etelänmatkaa varten. Kurkiaurat ovat jo lähteneet. Mutta siellä kauneus odottaa lumipeitteen alla ja muuttolinnut palaavat aina takaisin.

Posiojärven ruskaa


 Joutsenten poikasten lentoharjoitus



Porosaaren maaruskaa


Telkkäpoikue

torstai 18. syyskuuta 2014

Poroja, poroja, poroja 2


Porot ovat nyt komeita. Kun isot sarvet heilahtavat tien laidassa, pysähdyn kuvaamaan. Ja joskus porot pysäyttävät minut.


Porotokka suolla



Pojat päiväkävelyllä Lohirannan tiellä. Vakoisia poroja on näkynyt todella paljon, mutta harvoin näin vitivalkoisia.