Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 26. huhtikuuta 2014

Laulujoutsenia ilta-auringossa 26.4.2014 klo 20.20


Otsikko kertoo kaiken. Oli taas ihan pakko käydä kuvaamassa tuttuja joutsenia, tällä kertaa ilta-auringossa. Kuovi teki kierroksen joutsenten yllä. Kevättä on kovasti ilmassa.







torstai 24. huhtikuuta 2014

tiistai 22. huhtikuuta 2014

Lentonäytöksessä 21.4.2014





Ahvensalmen läheisyydessä oli eilen 21.4.2014 kymmenittäin laulujoutsenia. Läheistyin seitsemän joutsenen seuruetta rannan suunnasta jäätä pitkin. Ne eivät häiriintyneet juurikaan tulostani. Yksi joutsenista teki välillä komean lentonäytöksen ja jatkoi sitten kosiskelumenojaan.




sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Kirintöjärvellä 20.4.2014


Tänään oli tarkoitus käydä mökillä pilkillä, mutta toisin kävi. Mökkitie oli kelirikon vuoksi kuin perunapelto. Päädyimme sitten pilkkimään läheiselle Kirintöjärvelle. Laavulla paistoimme makkaroita ja lämmittelimme vaahtokarkkeja. Yhtään kalaa ei saatu, mutta pilkkipalkinnot olivat mahtavat.




perjantai 11. huhtikuuta 2014

Livolla 11.4.2014


Runsaan viikon mittainen aurinkoinen yöpakkasjakso näyttää olevan nyt ohi. Eilen tuiskutti ja tuuli oikein kunnolla. Livon Säikässä kuvaajan kinttaat olivat vähällä lentää tulen mukana järven toiseen päähän. Joutsenpariskunta tepasteli jäällä ja uiskenteli sulassa puskien välillä kaula kenossa vastatuuleen. Lapissa on kaunista ilmalla kuin ilmalla.





torstai 10. huhtikuuta 2014

Annen lampolassa 10.4.2014


Vierailimme tänään Annen lampolassa Lapin Taikamaan Hyväniemellä. Annella on melkoinen eläintarha hoidettavanaan: kantavia lampaita kolmisen kymmentä, kaksi pässiä, melkoinen joukko eri-ikäisiä karitsoja, kolme koiraa, kaksi kissaa, kilpikonna... Olisin voinut seuranata lampaiden touhuja ikuisuuden. Muutaman kivan kuvan onnistuin nappaamaan muistoksi. Kiitos Anne ja Heta!





 Karo ja kumppani


Usma



Einari-pässi

 Tiina-karitsa 1 pv ja samanikäiset veljet Roni ja Aleksi. Heta nimesi karitsat tänään.






Heta ja kissa


Hän synnyttää aivan pian...

keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Sarvisaaressa 9.4.2014


Tänään 9.4.2014 teimme patikkaretki Sarvisaaren hautausmaalle, joka sijaitsee Posion keskustasta n. 7 kilometrin päässä saaressa. Sarvisaari on ollut ennen väliaikainen hautapaikka, jonne kuolleet tilapäisesti asetettiin kesä- ja rospuuttoajaksi. Pysävästi Sarvisaaren on haudattu vainajia 1800 -luvun loppupuolelta alkaen. Siellä on myös Posion kunnan perustajan Juho-Aapo Miekkasaaren ja hänen vaimonsa Eriikan hauta. Matkalla Sarvisaaren kohtasimme Maaninkaselällä kaksi pilkkijää. Särkiä oli tullut tänä aamuna.












Kiersimme saaren Miekkaselän kautta. Asahia oli ihan pakko harjoittaa ihanassa auringonpaisteessa.