Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Taikamaan talvilintuja: Lapintiainen

 
Tänään pihapongauspäivänä ilmestyi lapintiainen (Lappmes, Parus cinctus) ensimmäistä kertaa tänä talvena ruokintapaikalleni. Lapintiaisella on ruskehtavat kupeet, leuanalus ja kurkku laajalti mustat, tummanruskea päälaki ja sen selkäpuoli on ruskeansävyinen. - Pongasin tunnin aikana 15 urpiaista, kahdeksan talitiaista, kaksi hömötiaista, yhden sinitiaisen ja yhden lapintiaisen.

keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Taikamaan talvilintuja: Sinitiainen

 
Tämä yksi ja ainoa sinitiainen (Blåmes, Parus caeruleus) piipahtaa silloin tällöin nopeasti ruokintapaikallani. Olen yrittänyt kuvata sitä lukemattomia kertoja, mutta aina se on onnistunut pyrähtämään kameran linssin ulottumattomille. Nyt sain edes jonkinmoisen otoksen pienestä ja sievästä tintistä. - Sinitiainen on muuten Satakunnan maakuntalintu.

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Taikamaan talvilintuja: Talitiainen

 
Talitiainen (Talgoxe, Parus major)on ehkä ruokintapaikkani yleisin lintu. Talitiainen ei varmaankaan tämän enempiä esittelyjä kaipaa.

perjantai 18. tammikuuta 2013

Taikamaan talvilintuja: Käpytikka

 
Käpytikka (Större hackspett, Dentrocopos major) vierailee säännöllisesti Kaakkurin puutarhan ruokintapaikoilla. Funkislinnunpöntön se on nakutellut aika rähjäisen näköiseksi.  - Käpytikan tunnistaa punaisesta päälaesta, soikeasta hartialaikusta, punaisesta niskatäplästä (vain uroksella) ja kirkkaan punaisesta alaperästä.

sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Taikamaan talvilintuja: Urpiainen

 
Urpiainen (gråsiska, carduelis flammea) on usein nähty vieras Kaakkurin puutarhassa. Suuria urpiasparvia on tänä talvena käynyt syömässä siemeniä puutarhani ruokintapaikoilla.

lauantai 12. tammikuuta 2013

Lumiviikon valmisteluja

 
 
 
 
Posion kansalaisopistossa alkaa 15.-16.2.2013 Lumirakentamisen perusteet -kurssi. Kurssin jälkeisellä viikolla vietetään Posion lumiviikkoa. Tapahtumaa on valmistettu viime viikolla. Lumi- ja jäälohkareet odottavat töiden alkamista.

sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Tammikuussa Taikamaassa

              Puutarhani Taikamaan Kaakkurivaaran kupeessa on saanut kauniin lumipeitteen.

                                                         Humalapergolan lumipeitteitä

                                                     Oravat kirmailivat aamulla hangella...

                                                           ...tässä toinen kirmailijoista

                                                                   Leppälinnun koti

                                                                   Simon toteemi