Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 27. joulukuuta 2011

Tallinnan joulupuita ja muita 1


 Kaakkurin puutarhuri vietti elämänsä ensimmäisen joulun ulkomailla. Kovin kauas kotoa ei tarvitse lähteä, jotta pääsee keskiaikaiseen ja keskieurooppalaiseen tunnelmaan. Asuimme Tallinnan vanhassa kaupungissa Vene -kadulla. Majapaikasta käsin kaikki nähtävyydet olivat käden ulottuvilla. Ja jouluvalaistuksessa kaikki näytti erilaiselta kuin ennen.


Tallinnan joulutori


Kukkatori jouluvalaistuksessa


Kukkatorin joulukukka-asetelmat kiinnostivat tuntematonta kolleegaa


Keskiaikaisen ravintolan, Olde Hansan, eläviä sekä maalattuja muratteja.

Jatkuu seuraavassa päivityksessä!

tiistai 20. joulukuuta 2011

Hyvää joulua!



PPP-puutarhayhdistys toivottaa Oikein Hyvää Joulua! Kaakkurissa kukkivat jouluna valkeat ja punaraitaiset amaryllikset. Ylihuomenna on talvipäivän seisaus ja loppiaisen jälkeen päivä on jo pirtin lämmityksen verran pidempi. Kesää kohti mennään kohta kovaa vauhtia.

lauantai 17. joulukuuta 2011

Papinkaura ja jouluvalot


Papinkauraani olen esitellyt blogissani aiemminkin, mutta tässäpä uusi näkökulma tähän vaatimattomaan ja vähään tyytyvään kasviin. Otin kuvan ulkona. Keittiön verhon läpi kuultavat jouluvalot ja papinkauran lehdet.

sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Lunta, lunta, lunta vaan...


Tänään Kaakkurin puutarhaa peittää pehmeä lumikuorrutus eilisen lumimyräkän jäljiltä. Säästin lumitöitä tällekin päivälle ja käyn ehkä vähän ulkona kuvaamassa. Aamupäivän ihailen lumipeitettä ikkunan läpi. Kuvaa kehystävät lehti- ja korallikaktukset ja tuntemattoman orkidean lehdet. Nimetön orkidea on vuosikausia kukkinut jouluksi, mutta tänä vuonna pitkää kukkavanaa ja tummanpunaisia kukkia ei ole näkynyt. Kahdessa perhosorkideassa on kyllä kukat ja kolmannessa nuppuja. - Kuvassa muistoja Tallinnasta (lasiaurinko), Ranuan Japanitalosta (kankaasta tehty kala) ja Kautokeinon Juhl´s Gallerysta (lasinen lintu). Näillä mennään kohti kesää.



Tällä hetkellä kukkivat perhosorkideat (Phaleonopsis)

Ja sitten lumikuvia 11.12.2011:


Lapinnauhukset


Siperiänkärhön lumihattu


Kaakkurivuoriston lyhty on saanut sipulikupolin.

lauantai 3. joulukuuta 2011

Jouluvaloa sisäkasveille


Nyt on jouluvalojen aika. Aikaisemmin olen laittanut valot vasta jouluaaton tuntumassa, mutta lieneekö pimeän ja  lumettoman talven syy siihen että sytytin tähdet ja muut valonlähteet jo marraskuun puolella. Sisäkasvitkin näyttävät pitävän pehmeästä joulutähden loisteesta.